Агенција за привредне регистре ужива углед код привредних субјеката, пре свега јер се поступак регистрације спроводи на брз, ефикасан и транспарентан начин, пошто се регистровани подаци објављују на интернет страници Регистра привредних субјеката, на веб-сајту www.apr.gov.rs. Овај сајт је други по посећености међу државним органима у јавној управи Републике Србије, јер се управо велики број привредника и грађана поуздаје у јавно доступне регистроване податке из АПР.

За разлику од Регистра привредних субјеката, који води Агенција за привредне регистре у складу са законом, упис на веб-сајту названом „Привредни-регистар.рс” нема никакву корист за привредне субјекте, осим упитног начина рекламирања.

Обавештавамо кориснике да је Агенција данас обавестила надлежне државне органе- МУП, Треће основно јавно тужилаштво у Београду и Више јавно тужилаштво у Београду- Посебно одељење за борбу против високотехнолошког криминала, о новом покушају обмањивања јавности и довођења у заблуду привредних субјеката, у вези природе комерцијалне услуге коју пружа једно привредно друштво привредним субјектима на тржишту.

Такође, Агенција се обратила и РНИДС-у, због регистрације домаћег интернет домена „привредни-регистар.рс”, који највише доводи у заблуду привредне субјекте да се ради о Регистру привредних субјеката Агенције за привредне регистре.  

25. септембар 2020. Упозорење привредним субјектима да понуда за упис у „Привредни-регистар.рс” не потиче од Агенције за привредне регистре 05. октобар 2020. Предузетници који обављају приватну праксу треба да пријаве Регистру привредних субјеката недељни распоред рада, почетак и завршетак радног времена