Поводом објављивања публикације „Годишњи билтен финансијских извештаја за 2020. годину”, директор Агенције за привредне регистре, Милан Лучић, и регистратор Регистра финансијских извештаја, Ружица Стаменковић, представили су резултате пословања привреде у 2020. години, засноване на збирним подацима из извештаја за статистичке потребе за 154.208 правних лица и 112.703 предузетника, које је примила и обрадила Агенција.

АПР-ова анализа збирних података објављених у „Годишњем билтену финансијских извештаја за 2020. годину” даје прву свеобухватну слику пословања привредних субјеката у протеклој години и показује да је, упркос бројним изазовима које је наметнула криза изазвана пандемијом корона вируса, настављен тренд профитабилног пословања и раста запослености из претходног периода.

На нивоу привреде је остварен позитиван нето резултат у износу од 433.521 милион динара, који је већи за 20,7% од прошлогодишњег, док је број запослених порастао за 43.592 радника у односу на 2019. годину. 

Већина сектора је забележила позитивно пословање, од чега је око половина њих увећала профитабилност у поређењу са претходном годином. Највећи позитиван нето резултат у износу од 134.859 милиона динара је остварио сектор трговине на велико и мало.

Билтен садржи податке за реални сектор, финансијске институције и непрофитни сектор, па ови подаци могу да послуже свим заинтересованима као основа за будуће анализе.   

Представљајући резултате пословања правних лица и предузетника, директор Агенције за привредне регистре Милан Лучић представио је резултате пословања Агенције у 2020. години и најавио будуће дигиталне сервисе и услуге Агенције.

Изјаве директора Милана Лучића и регистратора Ружице Стаменковић преузмите са сајта Infobiro.tv или погледајте на You Tube каналу АПР-а.

Преузмите комплетна документа:

Годишњи билтен финансијских извештаја за 2020. годину је објављен у одељку Регистри/ Финансијски извештаји / Публикације / Годишњи билтен финансијских извештаја, где је објављена и информација Основни налази о пословању правних лица и предузетника у 2020. години и презентација Годишњег билтена финансијских извештаја за 2020. годину.

23. април 2021. Конференција за новинаре АПР-а о финансијским резултатима пословања привреде у 2020. години 29. април 2021. АПР неће радити за васкршње празнике и Празник рада