Представници Агенције за привредне регистре учествовали су на панелу посвећеном наставку дигитализације пословних процеса применом вештачке интелигенције и безбедносних решења, који је одржан 5. јуна 2024. године на регионалној конференцији „Infotech 2024” у Аранђеловцу. На конференцији су представљене и дигиталне услуге новог електронског сервиса АПР-а за испоруке података државним органима.

Саша Зечевић, директор Сектора информатике и развоја, упознао је представнике из јавног сектора, приватних компанија и ИКТ индустрије, са најважнијим унапређењима информационог система спроведеним у протеклих годину дана, која су постигнута дигитализацијом бројних пословних процеса у Агенцији.

Маја Крнета, руководилац Одељења за испоруке података, представила је нови веб-портал и најавила да ће Агенција почети са пружањем нових АПИ сервиса за испоруке података од почетка 2025. године.

У Зборнику радова, који ће бити доступан на веб-сајту конференције „Infotecha“, биће објављен ауторски рад „Подизање нивоа свести запослених о безбедносним аспектима коришћења рачунара, интернета, друштвених мрежа и онлајн комуникације“, са резултатима примене онлајн обуке запослених у Агенцији за привредне регистре, која је спроведена у склопу увођења стандарда безбедности информација ISO 27001 и упознавања запослених са безбедносним ризицима у сајбер свету.

05. јун 2024. АПР почиње са пружањем услуга бонитета са подацима из финансијских извештаја за 2023. годину 14. јун 2024. Објављен Годишњи билтен финансијских извештаја за 2023. годину, са основним налазима о пословању правних лица и предузетника