U posebnom informacionom sistemu za finansijske izveštaje započet je postupak sastavlјanja izveštaja za 266.058 pravnih lica. Do 1. marta, u ponoć, dostavlјeno je 226.608 izveštaja, od čega su 15 odsto samo statistički izveštaji, više od 75 odsto su istovremeno sa statističkim predati i redovni godišnji finansijski izveštaji, a 10 odsto su izjave o neaktivnosti.

Sistem za sastavlјanje izveštaja zatvara se danas u ponoć i više neće moći da se kreiraju novi izveštaji, dok će obveznici, koji su započeli postupak sastavlјanja izveštaja, moći da dostave svoje izveštaje najkasnije do četvrtka, 5. marta, u ponoć, kada statistički izveštaji moraju biti dostavlјeni Agenciji, potpisani elektronskim sertifikatom zakonskog zastupnika.

S obzirom da je trenutno ostalo još oko 40.000 izveštaja da se dostavi elektronskim putem, a da se intenzitet dostavlјanja izveštaja znatno smanjio tokom vikenda i današnjeg dana, obveznici se pozivaju da ne čekaju poslednji dan i da svoje izveštaje dostave što je pre moguće.

28. februar 2020. Primlјeno 192.389 izveštaja 04. mart 2020. Regionalni portal privrednih registara (BIFIDEX) predstavlјen na Kopaonik biznis forumu