Agencija za privredne registre danas je objavila Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu, sa zvaničnim zbirnim podacima o poslovanju pravnih lica i preduzetnika.

Godišnji bilten finansijskih izveštaja je sačinjen na osnovu preliminarnih zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 162.718 pravnih lica i 117.115 preduzetnika, koji su u skladu s propisima uneti u bazu za statističke potrebe.

Pored Godišnjeg biltena, koji sadrži podatke za realni sektor, finansijske institucije i neprofitni sektor, objavlјena je i analiza, u kojoj su dati osnovni nalazi o uspešnosti poslovanja pravnih lica i preduzetnika u 2023. godini.

Podaci objavlјeni u Godišnjem biltenu daju prvi sveobuhvatni prikaz poslovanja pravnih lica i preduzetnika u protekloj godini. Poslujući u uslovima pojačanih rizika, privreda je već devetu godinu za redom bila profitabilna, ostvarivši pozitivan neto rezultat od 972.446 miliona dinara, koji je na godišnjem nivou povećan za 12,3%, a u privrednim društvima je ukupno bilo zaposleno 1.307.587 radnika.

Ostatak analize pročitajte ovde.

Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu je objavlјen u odelјku Registri/ Finansijski izveštaji / Publikacije / Godišnji bilten finansijskih izveštaja, gde je objavlјena i prezentacija, kao i informacija Osnovni nalazi o poslovanju pravnih lica i preduzetnika u 2023. godini.

 

 

06. jun 2024. Predstavljeni projekti digitalizacije poslovnih procesa i usluga APR- a na konferenciji „Infotech 2024“ 26. jun 2024. Rok za dostavlјanje dokumentacije uz redovni godišnji finansijski izveštaj ističe 1. jula