21. decembar 2010.

Agencija za privredne registre će od 1. marta iduće godine početi da vodi Registar zadužbina i fondacija, kao i predstavništava stranih zadužbina i fondacija.

Saznaj više

16. decembar 2010.

Zaposleni u Agenciji za privredne registre odrekli su se dela svojih zarada kako bi prikupili novčana sredstva za pomoć građanima Kraljeva i okoline u otklanjanju štetnih posledica zemljotresa. Prikupljena novčana sredstva u vrednosti od 730.455,00 dinara uplaćena su 2. i 3. decembra ove godine na račun broj 840-23907408-88. Zaposleni u APR-u su svojim dobrovoljnim novčanim prilozima želeli da izraze solidarnost sa građanima Kraljeva čija je imovina uništena ili oštećena razornim zemljotresom. Pružanjem ove vrste pomoći, kolektiv Agencije očekuje da će doprineti njihovom efikasnijem i kvalitetnijem zbrinjavanju.

Saznaj više

16. decembar 2010.

Podsećamo vas da je u toku javna rasprava o predlogu Nacrta zakona o privrednim društvima. APR vas poziva da se aktivno uključite u javnu raspravu i svojim predlozima unapredite ovaj zakonski predlog. Najnoviju verziju predloga pogledajte na internet stranici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja: Nova verzija predloga Nacrta Zakona o privrednim društvima.

Saznaj više

14. decembar 2010.

U Službenom glasniku RS br. 94/2010 od 10.12.2010. godine objavljen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o visini naknade za usluge koje pruža Agencija za privredne registre u okviru Registra finansijskog lizinga. U istom broju objavljen je i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o visini naknade za usluge koje pruža Agencija za privredne registre u okviru Registra založnog prava na pokretnim stvarima i pravima. Pravilnici počinju da se primenjuju od 20. decembra 2010. godine. Oba Pravilnika su objavljena u celini u odeljku Propisi, a visinu naknada možete pogledati i u odeljku Naknade u Registru zaloge i Registru lizinga.

Saznaj više